fbpx

Sponzorji

Preizkusi se na JATR izzivu kadar koli želiš!

Prijavi se na izziv spektakularnega tekaškega dogodka v Julijskih Alpah. 

Tekmuješ lahko v tekmovalnem načinu ali se spletne različice udeležiš ne-tekmovalno oziroma pohodniško in v naravi samo uživaš.

Med vsemi udeleženci tekmovalnega načina, bodo izbrani zmagovalci posameznega meseca. Prav tako se bo beležila lestvica generalne uvrstitve, kjer bodo znani prvaki  JATR izziva.

Spodaj izpolnite prijavo že danes, po opravljenem izzivu pa se nam javite na mail info@alpeadria-trailcup.com.

Prijava

Prijavnina

Osnovni paket – 10 eur

Vključuje:

Digitalno štartno številko

Gpx proge

Medalja (prevzem na TIC)

Skupinski paket – 25 eur

Vključuje:

Osnovni paket za

UTVV Challenge

JATR Challenge

SOF Challenge

Razdalje

Funny Trail Continental - 10km

Razdalja: 10km
Višinska razlika: 280m +/-
Povprečni čas: 2h

Speed Trail Adidas Terrex - 15km

Razdalja: 15km
Višinska razlika: 510m +/-
Povprečni čas: 3h

Sky Race - 30km

Razdalja: 30km
Višinska razlika: 1520m +/-
Povprečni čas: 6h

Sky Trail Dukat Fit - 65km

Razdalja: 65km
Višinska razlika: +3420 m / -3090 m
Povprečni čas: 14h

Ultra Sky Trail - 100km

Razdalja: 100km
Višinska razlika: +5090 m / -4770m
Povprečni čas: 20h

Ultra Trail JA - 240km

Razdalja: 240km
Višinska razlika: 10 250 m +/-
Povprečni čas: 50h

Splošna pravila

Skupinska registracija
Člani skupine lahko tečejo različne razdalje – pri prijavi ni treba vpisati razdalje.

Minimalno število tekmovalcev je 5.

Cena na tekmovalca je 8 eur.

Pri prijavi izberite skupinsko prijavo in vpišete vse tekmovalce iz skupine naenkrat, oziroma prvh 5 skupaj, vsak naslednji tekmovalec se skupini lahko pridruži naknadno.

Prav tako opravite plačilo za celotno skupino skupaj.

 

 

Splošna pravila
Vsak udeleženec se strinja s splošnimi pravili AATC [Politika zasebnosti]

Strinja se, da bo v prihodnje obveščen o dogajanju v pokalu AATC in pokalnih tekmah UTVV, SOF in JAT ter prejemal zanimive informacije o progah in posebnih ponudbah.

Seznam udeležencev izzivov bo objavljen vsak mesec.

Vsak udeleženec prejme medaljo

Pravila udeležbe:

  • prijavite se na spletni strani
  • upoštevati veljavne varnostne predpise Covid-19
  • med treningom se lahko fotografirate in objavite na svojem družbenem omrežju
  • v objavo dodajte @alpeadriatrailcup, @utvv_slovenia, @socaoutdoor, @julianalpstrailrun
  • po opravljenem treningu s potrdilom, ki ga dobite ob prijavi, prevzamete spominsko medaljo.
  • v kolikor želite sodelovati v tekmovalnem načinu, na povezi, ki jo dobite v potrditveem mailu, izpolnite vase časovne podatke teka.
Kako sodelovati - (korak za korakom)
1. Izberi eno izmed 6 razdalj na Julian Alps Trail Run

2. Plačaj paket, ki si ga izbral. Prejel boš svojo štartno številko, ki bo vidna tudi na lestvici sodelujočih

3. Prenesite si GPX track in si ga naložite na uro ali na vaš pametni telefon

4. Pretečite oz. opravite z razdaljo, ki ste jo izbrali.

5. Med izzivom stisnite kakšno sliko, posnemite video in nas označite na družbenih omrežjih; @alpeadriatrailcup, @julianalpstrailrun, @kranjskagora

6. Uporabite hashtag: #aatc

7. Pojdi na TIC (turistično informativni center Kranjska Gora), kjer prevzameš štartni paket

8. Ko zaključiš z izzivom nam pošlji opravljen gpx track (sled) na email: info@alpeadria-trailcup.com – dodali te bomo na splošno lestvico uvrstitev

9. Za dodatna vprašanja smo vedno na voljo na info@alpeadria-trailcup.com ali preko naših socialnih omrežij

TIC Kranjska Gora lokacija (turistično informativno center Kranjska Gora)

Funny Trail Continental

Razdalja: 10km

Višinska razlika: 280m +/-

Povprečni čas: 2h

Trail Info
Enostaven, a zato nič manj atraktiven trail je namenjen tekačem, ki se s trail tekom šele spoznavate. Trasa je je v veliki večini širok kolovoz s pridihom pravih planinskih poti. Ostaja na obrobju Triglavskega narodnega parka, a pod budnim očesom mogočnega Špika v ozadju.

10 kilometrov s štartom v središču Kranjske Gore in začetkom po koritih reke Pišnice. Mimo jezera Jasna, kjer ne pozabite prečudovitega razgleda izkoristiti za najlepši selfie, se trasa počasi povzpne do najvišje točke in se skozi Tofov graben nadaljuje vse do Gozda Martuljka. Zadnji del je ravninski, a vas ves čas z leve opazujete čudovito alpsko kuliso s Špikom na čelu. Preprost teren, a zato nič manj atraktiven. Kombinacija tako ceste, makadamskih poti kot tudi stezic, kjer niti dva koraka nista enaka.

Speed Trail Adidas Terrex

Razdalja: 16,4km

Višinska razlika: 400m +/-

Povprečni čas: 3h

Trail Info
Prvi del trase je enak krajši različici, a na 15-kilometrski razdalji boste ta krog malce podaljšali. 15 kilometrov za še več užitkov tik pod vrhovi Julijskih Alp. Trasa je nezahtevna s krajšimi odseki, ki so bolj tehnične narave, a lepote gora odtehtajo vso vloženo energijo.

Začetek poti je enak kot pri krajši trasi FunnyTrail. Iz Kranjske Gore, ob koritu Pišnice in mimo čudovitega jezera Jasna. Pot vas prav tako vodi skozi Tofov graben, a ko krajša trasa že zavije nazaj proti Kranjski Gori, vi zavijete desno proti Gozdu Martuljku, kjer trasa pod mostom prečka glavno cesto in se mimo spodnjega Jermanovega slapu vzpne na Srednji vrh. Tukaj se odpre prečudovit razgled na Julijske Alpe, ki vas spremlja vse do Kranjske Gore, ko se po delu Alpe Adria Traila vračate proti cilju.

Sky Race

Razdalja: 30km

Višinska razlika: 1520m +/-

Povprečni čas: 6h

Trail Info
Pravi SkyRace, ki vas pelje globoko v alpsko hribovje. Začetek v slikoviti Kranjski Gori in nadaljevanje proti okoliškim vrhovom. Ves trud je poplačan s prečudovitimi razgledi na vrhu in zabavnim spustom v dolino. Trasa vsebuje hitre in široke dele, a tudi tehnično zahtevne tekaške odseke po gorskih poteh.

Vmes ne bodo manjkali atraktivni razgledi na Julijske Alpe ter tudi na avstrijske vršace in doline na drugi strani meje.

Začetek iz samega središča Kranjske Gore in naravnost v korito Pišnice, ki vodi do prekrasnega jezera Jasna. Malo višje je razgled še lepši, nato pa vas lep trail vodi skozi Tofov graben do Gozda Martuljka. Tu glavno cesto prečkate pod mostom in se mimo spodnjega Jermanovega slapu vzpnete do Srednjega vrha, kjer se odpre prečudovit razgled na Kranjsko Goro z Julijskimi Alpami v ozadju. Ko 15-kilometrska razdalja zavije nazaj proti cilju, se za vas začne skoraj 10 kilometrov vzpona do najvišje točke na Trupejevo poldne. Naporen vzpon, a razgledi na vrhu odtehtajo ves trud. Trasa se nato vije po slemenu Karavank, čisto na meji med Avstrijo in Slovenijo vse do Blekove planine, kjer vas čaka vratolomen spust do Kranjske Gore, kjer vas čaka veličasten sprejem v cilju.

Sky Trail Dukat Fit

Razdalja: 65km

Višinska razlika: 3420m +/-

Povprečni čas: 15h

Trail Info
Sky Trail bo v drugi izvedbi potekal na popolnoma prenovljeni trasi. Štart bo Žirovnici, zibelki kulture na slovenskem, trasa pa vas bo potem peljala preko razglednih vrhov ob Zgornjesavski dolini in do cilja v Kranjski Gori. Vmes ne bodo manjkali atraktivni razgledi na Julijske Alpe ter tudi na avstrijske vršace in doline na drugi strani meje.

Začetek v Žirovnici, in ko se malce povzpnete, se vam odpre prečudovit pogled proti Blejskem jezeru, edinstven otok s cerkvico na sredini. Začetek vas popelje skozi vas in dolino Završnice, od koder že vidite vaš najvišji cilj na severu – 2236 metrov visoki Stol. Pot ne bo lahka, a razgledi na vrhu odtehtajo ves trud. Naj se vam ne mudi naprej in se raje ozrite na bližnje Julijske Alpe.

Iz Stola pot nadaljujete po grebenu vse do Golice in Dovške babe, od koder se spustite proti slikoviti Mojstrani. Nekaj ravnine, nato pa še vzpon mimo Jermanovega slapu do Srednjega vrha in spust po delu Alpe-Adria traila do Kranjske Gore.

Ultra Sky Trail

Razdalja: 100km

Višinska razlika: 5090m +/-

Povprečni čas: 20h

Trail Info
Trasa bo premierno predstavljena na dogodku Julian Alps Trail Run 2020, vi pa lahko svojo vzdržljivost na njej preizkusite že prej. Poteka skozi čudovito pokrajino po obrobju Julijskih Alp in njihovi okolici. Začne se v Radovljici in vas nato preko Jelovice (Talež, Babji zob) pripelje do Bleda.

Nato se nadaljuje v smeri Žirovnice, ki je tik pod vršaci Karavank. Tam se začne vzpon na Stol, z 2236 m najvišjo točko dogodka Julian Alps Trail Run. Med vzponom se lahko še enkrat ozrete na že premagano pot in Blejsko jezero v daljavi. Ob prihodu na vrh pa le ne pozabite še malce pogledati naokoli, saj se odprejo zares čudoviti pogledi na Julijske Alpe.

Pot vas bo nato po razglednem grebenu Karavank peljala v smeri Golice in Dovške Babe. Tam pa vas čaka spust neposredno v dolino do Mojstrane. Potem sledi krajši bolj raven odsek, vendar še niste zaključili z vzponi.

Sledi ponovni vzpon, ki se začne v kraju Gozd Martuljek, in vas mimo slapu Jerman pripelje do Srednjega vrha ter naprej proti grebenu Karavank. V tem vzponu, ki je dolg dobrih 10 km, vas čaka tudi še dobrih 1000 m vzpona. V pomoč bo zopet čudovita pokrajina Karavank z razgledi na Julijske Alpe in tudi sosednjo Avstrijo.

Za konec sledi le še spust mimo Blekove planine in potem počasi navzdol proti ciljni črti v Kranjski Gori.

Ultra Trail JA

Razdalja: 240km

Višinska razlika: 10 250 m +/-

Povprečni čas: 50h

Trail Info
Kraljevska razdalja, ki vas popelje okoli Julijskih Alp, je pravi izziv za vse ljubitelje ultra trailov. Za štartno mesto imate več možnosti, pomembno pa je, da je krog sklenjen. Opis bo za lažjo predstavo pripravljen iz Kranjske Gore.

Štart in cilj je torej v Kranjski Gori. Trasa pa se začne v smeri Vršiča, kjer vas preko prelaza pripelje v čudovito Trento. Nato se pot nadaljuje ob prekrasni reki Soči v smeri Bovca. Tam potem še naprej sledimo poti Alpe Adria, ki nas vodi po dolini Soče mimo Kobarida in Tolmina. Tam se spet začne malce bolj razgiban svet, saj nas pod vrhovi Julijskih Alp pot vodi nad Podbrdom, pod Črno prstjo do Soriške planine.

Čeprav se nam pot zdi že zelo dolga, smo šele na polovici. Pot se nato nadaljuje po grebenu v smeri Ratitovca, od koder se spustimo na Jelovico in nadaljujemo v smeri Babjega zoba. Tukaj se združi pot s 100 km traso in nas potem pelje v smeri Bleda.

Nato se nadaljuje v smeri Žirovnice, ki je tik pod vršaci Karavank. Tam se začne vzpon na Stol, z 2236 m najvišjo točko dogodka Julian Alps Trail Run. Med vzponom se lahko še enkrat ozrete na že premagano pot in jezero Bled v daljavi. Ob prihodu na vrh pa le ne pozabite še malce pogledati naokoli, saj se odprejo zares čudoviti pogledi na Julijske Alpe.

Pot vas bo nato po razglednem grebenu Karavank peljala v smeri Golice in Dovške Babe. Tam pa vas čaka spust direktno v dolino do Mojstrane. Potem sledi krajši bolj raven odsek, vendar še niste zaključili z vzponi.

Sledi ponovni vzpon, ki se začne v kraju Gozd Martuljek, in vas mimo slapu Jerman pripelje do Srednjega vrha. Od tam pa vas čaka le še umirjen spust proti ciljni črti v Kranjski Gori.