fbpx

[Izziv]

Soča Outdoor Festival

5. junij – 31. december 2020

 

 

Sponzorji

Preizkusi se na SOF izzivu kadar želiš!

Prijavi se na izziv spektakularnega tekaškega dogodka v dolini reke Soče. 

Tekmuješ lahko v tekmovalnem načinu ali se spletne različice udeležiš ne-tekmovalno oziroma pohodniško in v naravi samo uživaš.

Med vsemi udeleženci tekmovalnega načina, bodo izbrani zmagovalci posameznega meseca. Prav tako se bo beležila lestvica generalne uvrstitve, kjer bodo znani prvaki  SOF izziva.

Spodaj izpolnite prijavo že danes, po opravljenem izzivu pa se nam javite na mail info@alpeadria-trailcup.com.

Prijava

Prijavnina

Prijavnina – 10 eur

Vključuje:

Digitalno štartno številko

Gpx proge

Medalja (prevzem na TIC)

Skupinski paket – 25 eur

Vključuje:

Osnovni paket za

UTVV Challenge

JATR Challenge

SOF Challenge

Razdalje

Continental Trail - 10km

Razdalja: 10km
Višinska razlika: 200m +/-
Povprečni čas: 2h

Adidas Terrex - 15km

Razdalja: 15km
Višinska razlika: 400m +/-
Povprečni čas: 3h

Soča Trail - 25km

Razdalja: 25km
Višinska razlika: 700m +/-
Povprečni čas: 6h

Dukat Fit - 45km

Razdalja: 45km
Višinska razlika: 2100m +/-
Povprečni čas: 14h

Splošna pravila

Skupinska registracija
Člani skupine lahko tečejo različne razdalje – pri prijavi ni treba vpisati razdalje.
Minimalno število tekmovalcev je 5.

Cena na tekmovalca je 8 eur.

Pri prijavi izberite skupinsko prijavo in vpišete vse tekmovalce iz skupine naenkrat, oziroma prvh 5 skupaj, vsak naslednji tekmovalec se skupini lahko pridruži naknadno.

Prav tako opravite plačilo za celotno skupino skupaj.

Splošna pravila
Vsak udeleženec se strinja s splošnimi pravili AATC [Politika zasebnosti]

Strinja se, da bo v prihodnje obveščen o dogajanju v pokalu AATC in pokalnih tekmah UTVV, SOF in JAT ter prejemal zanimive informacije o progah in posebnih ponudbah.

Seznam udeležencev izzivov bo objavljen vsak mesec.

Vsak udeleženec prejme medaljo

Pravila udeležbe:

  • prijavite se na spletni strani
  • upoštevati veljavne varnostne predpise Covid-19
  • med treningom se lahko fotografirate in objavite na svojem družbenem omrežju
  • v objavo dodajte @alpeadriatrailcup, @utvv_slovenia, @socaoutdoor, @julianalpstrailrun
  • po opravljenem treningu s potrdilom, ki ga dobite ob prijavi, prevzamete spominsko medaljo.
  • v kolikor želite sodelovati v tekmovalnem načinu, na povezi, ki jo dobite v potrditveem mailu, izpolnite vase časovne podatke teka.
Kako sodelovati - (korak za korakom)
1. Izberi eno izmed 6 razdalj na Soča Outdoor festival

2. Plačaj paket, ki si ga izbral. Prejel boš svojo štartno številko, ki bo vidna tudi na lestvici sodelujočih

3. Prenesite si GPX track in si ga naložite na uro ali na vaš pametni telefon

4. Pretečite oz. opravite z razdaljo, ki ste jo izbrali.

5. Med izzivom stisnite kakšno sliko, posnemite video in nas označite na družbenih omrežjih; @alpeadriatrailcup, @socaoutdoor, @socavalley

6. Uporabite hashtag: #aatc

7. Pojdi v Bar pri Sotočju, kjer prevzameš štartni paket

8. Ko zaključiš z izzivom nam pošlji opravljen gpx track (sled) na email: info@alpeadria-trailcup.com – dodali te bomo na splošno lestvico uvrstitev

9. Za dodatna vprašanja smo vedno na voljo na info@alpeadria-trailcup.com ali preko naših socialnih omrežij

Bar pri Sotočju

Continental Trail

Razdalja: 11km

Višinska razlika: 200m +/-

Povprečni čas: 2h

Trail Info
Start Continental teka na 10 km je na glavnem festivalnem prizorišču, pot pa se sprva ob reki Soči vije v smeri  kampa pod vasjo Gabrje. Nato trasa za kratek čas zavije strmo Tolminskemu gradu, na katerega pa se tekači na 10 km tekači ne povzpnejo, saj je trasa najlažjega teka speljana ob vznožju vzpetine, mimo vasi Zatolmin do vhoda v Tolminska korita, kjer ob prečkanju sotočja Tolminke in Zadlaščice čaka najatraktivnejši in zagotovo najbolj divji in prijetno hladen odsek teka. Sledi drugi krajši vzpon iz korit do vasi Žabče, od tam trasa vodi po najkrajši možni poti do festivalskega prizorišča na sotočju, kjer tekači za nepozaben prihod v cilj lahko prečkajo Tolminko. Tek je pisan na kožo vsem rekreativnim tekačem, ki radi obiščete teke dolžine do 10km.

Adidas Terrex

Razdalja: 15km

Višinska razlika: 400m +/-

Povprečni čas: 3h

Trail Info
Start adidas Terex teka na 15 km je na glavnem festivalskem prizorišču. Pot se sprva vije ob reki Soči v smeri  kampa pod vasjo Gabrje. Nato za kratek čas zavije strmo Tolminskemu gradu, do vrha vzpetine vas čakajo tudi odseki z blažjim vzponom. Z vrha se po grajski, severni poti spustite do vznožja in nato mimo vasi Zatolmin do vhoda v Tolminska korita. Pričaka vas morda najbolj atraktiven, zagotovo pa najbolj divji in prijetno hladen odsek, ko na brveh prečkate sotočje Tolminke in Zadlaščice. Sledi drugi vzpon iz korit nad vasjo Žabče do cerkvice sv. Marka, od tam pa se čez Poljubinjska polja ob potoku Godiča spuščate do jezera. Tik ob Soči ste le še lučaj oddaljeni od vaših navijačev na sotočju, ki bodo za vas navijali ob premagovanju še zadnje prepreke – prečenju reke Tolminke.

Soča Trail

Razdalja: 24,8km

Višinska razlika: 780m +/-

Povprečni čas: 6h

Trail Info
Start teka na 25 km je na glavnem festivalnem prizorišču, pot pa se sprva vije reki Soči v smeri Volčanskega mostu, kjer se loči od trase adidas terrex 15 km in se mimo bara Labrca in bunkerjev iz 1. svetovne vojne vzpne na Mengore. Nato se tekači po drugi poti spustijo nazaj proti Volčanskemu mostu in se ponovno priključijo trasi adidas terrex 15 km, kjer pot za kratek čas zavije strmo Tolminskemu gradu, a do vrha vzpetine tekmovalce čakajo tudi odseki z blažjim vzponom. Z vrha se po grajski, severni poti pot spusti do vznožja in nato mimo vasi Zatolmin do vhoda v Tolminska korita, kjer čaka najatraktivnejši, zagotovo najbolj divji in prijetno hladen odsek s prečenjem  sotočja Tolminke in Zadlaščice. Sledi krajši vzpon iz korit do vasi Žabče, od tam gre trasa po najkrajši možni poti do festivalskega prizorišča na sotočju Tolminke in Soče, kjer tekači za nepozaben prihod v cilj lahko prečkajo Tolminko.

Dukat Fit

Razdalja: 43,1km

Višinska razlika: 2000m +/-

Povprečni čas: 15h

Trail Info
Start teka je na glavnem festivalnem prizorišču, pot pa se sprva vije ob reki Soči navzgor v smeri mostu čez reko Sočo, kjer se loči od krajših tras na 15  in 10  KM. Po pobočju vzpetin Mengore in Bučenica direktno nad festivalnim prizoriščem se vzpne na sedlo, sledi pa krog mimo ostalin iz 1. sv. vojne in romarske cerkvice. Nato sledi spust po drugi poti nazaj do ponovnega prečenja mostu, kjer se priključi ostalim trasam na vrh vzpetine tolminskemu gradu. Z vrha se po grajski, severni poti pot spust do vznožja in nato skozi vas Zatolmin v nov del trase, z daljšim vzponom po gozdni cesti, mestoma po stezi mimo planine Pretovč do najvišje točke na trasi pl. Sleme v Krnskem pogorju. Od tam se spusti v dolino Tolminke mimo razglednih zatolminskih planin do nepozabne cerkvice na Javorci z direktnim prečenjem potoka Pščak do priključka na cesto v Polog. Ob izteku doline pri cerkvici sv. Petra zavije na mulatjero direktno do vhoda v atraktivna Tolminska korita. Sledi samo še krajši vzpon iz korit do vasi Žabče, od tam gre trasa po najkrajši možni poti s prečkanjem reke Tolminke do festivalskega prizorišča na sotočju, kjer tekači za nepozaben prihod v cilj lahko še enkrat prečkajo Tolminko.